SEBEÚCTA JAKO NEJLEPŠÍ DIETA
Bezlepkový kváskový koláč se švestkami
Zkrátka mlsání může být opravdu radost.

Ingredience:
- 200 g pohankové mouky
- 100 g rýžové mouky
- 4 lžíce rýžového kvásku
- 5 lžic rýžového sirupu
- 2 lžíce rýžového oleje
- lžíce namleté skořice
- špetka soli
- švestky
Na drobenku:
- malý hrnek bezlepkových ovesných vloček
- 1/2 hrnku mandlové mouky
- rýžový olej
- rýžový sirup
Postup:
- 1Smícháme ingredience na těsto a přidáme vlažnou vodu tak, aby nám vznikla hustší kaše.
- 2Těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech, přidáme půlené švestky a necháme zhruba 3,5 h kvasit.
- 3Vytvoříme si drobenku – množství oleje a sirupu volte podle chuti a konzistence, drobenka by se měla sypat.
- 4Drobenkou posypeme koláč a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 40 minut (kontrolujeme špejlí).
- 5ObměnaPokud nedržíte striktní bezlepkovou dietu, můžete použít i lepkový kvásek. Švestky můžete vyměnit za jiné ovoce – rybíz, jahody, maliny, meruňky aj.
Dobrou chuť!

Do této členské sekce nemáte přístup
Vločková polévka

Do této členské sekce nemáte přístup
Fazolový guláš

Do této členské sekce nemáte přístup
Čočková sekaná

Do této členské sekce nemáte přístup
Cottage Cheese placičky

Do této členské sekce nemáte přístup
Bramboráky bez mouky

Do této členské sekce nemáte přístup
Slaná snídaňová omeleta s avokádem

Do této členské sekce nemáte přístup
Mňamka bez cukru s tvarohem

Do této členské sekce nemáte přístup