SEBEÚCTA JAKO NEJLEPŠÍ DIETA

Bezlepkový kváskový koláč se švestkami

Zkrátka mlsání může být opravdu radost. 

Ingredience:

  • 200 g pohankové mouky
  • 100 g rýžové mouky
  • 4 lžíce rýžového kvásku
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • 2 lžíce rýžového oleje
  • lžíce namleté skořice
  • špetka soli
  • švestky

Na drobenku:

  • malý hrnek bezlepkových ovesných vloček
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • rýžový olej
  • rýžový sirup

Postup:

  • 1
    Smícháme ingredience na těsto a přidáme vlažnou vodu tak, aby nám vznikla hustší kaše.
  • 2
    Těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech, přidáme půlené švestky a necháme zhruba 3,5 h kvasit.
  • 3
    Vytvoříme si drobenku – množství oleje a sirupu volte podle chuti a konzistence, drobenka by se měla sypat.
  • 4
    Drobenkou posypeme koláč a pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 40 minut (kontrolujeme špejlí).
  • 5
    Obměna
    Pokud nedržíte striktní bezlepkovou dietu, můžete použít i lepkový kvásek. Švestky můžete vyměnit za jiné ovoce – rybíz, jahody, maliny, meruňky aj.

Dobrou chuť!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Vločková polévka

Fazolový guláš

Čočková sekaná

Cottage Cheese placičky

Bramboráky bez mouky

Slaná snídaňová omeleta s avokádem

Mňamka bez cukru s tvarohem