SEBEÚCTA JAKO NEJLEPŠÍ DIETA

Chleba z rýžové mouky, mrkve a dýně

🥖 Chléb, který Tě pohladí zevnitř i zvenku! Plný vlákniny, zdravých tuků a jemné sladkosti dýně a mrkve. Pečivo, které vyživuje, ne zatěžuje! Užij si domácí voňavý bochník, který je lehký, ale přitom zasytí na dlouho.

Ingredience:

  • 250 g rýžové nebo jiné nezátěžové mouky
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 30 g lněného semínka (můžeš namlít pro lepší stravitelnost)
  • 100 g jemně strouhané mrkve
  • 150 g povařené dýně (kostky vařené do měkka, rozmačkané)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody nebo bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1 lžička jablečného octa
    250 ml vody (podle potřeby)

Postup:

  • 1
    Předehřej troubu na 180 °C a ve velké míse smíchej rýžovou mouku, semínka, sůl a sodu (prášek do pečiva).
  • 2
    Přidej najemno nastrouhanou mrkev, rozmačkanou dýni, jablečný ocet a postupně vmíchávej vodu, dokud nevznikne vláčné těsto.
  • 3
    Formu (já použila hrnec) vylož pečicím papírem a těsto do ní rovnoměrně rozetři.
  • 4
    Peč 40–45 minut, dokud není chléb zlatavý a špejle zapíchnutá do středu vyjde suchá. Nech vychladnout, nakrájej a vychutnej si kousek zdravého pečiva!
  • 5
    Perfektní s avokádem, pomazánkou nebo jen tak samotný!

Dobrou chuť!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Vločková polévka

Fazolový guláš

Čočková sekaná

Cottage Cheese placičky

Bramboráky bez mouky

Slaná snídaňová omeleta s avokádem

Brokolicová polévka s ovesnými vločkami

Mňamka bez cukru s tvarohem

Nepečený FIT dezert

Bezlepkový kváskový koláč se švestkami

Brambory s rajčaty a cizrnou