SEBEÚCTA JAKO NEJLEPŠÍ DIETA

Fazole na zázvoru s rýží

Víš o tom, že luštěniny jsou tví nejlepší přátelé? Zasytí tě na dlouhou dobu a mega nejvíc prospívají trávení.
Když přidáš magický zázvor, tak na nadýmání zapomeň a ještě ke všemu získáš nejen skvělou chuť, ale také posílíš svou imunitu a metabolismus!

Ingredience:

  • 50 g fazolí (předem namočených a uvařených, protože fakt stojí za to si je uvařit. V plechovce jsou sice také fajn, ale je tam zbytečně cukr...)
  • 60 g jasmínové rýže
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
  • Šťáva z 1/4 citronu
  • feferonka (jemně nasekaná, podle chuti)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • Sůl, pepř

Postup:

  • 1
    Jasmínovou rýži propláchni pod tekoucí vodou a uvař v osolené vodě dle návodu (obvykle 10–12 minut).
  • 2
    Restování zeleniny – na pánvi rozehřej olivový olej a přidej nastrouhaný zázvor. Krátce restuj, než se rozvoní.
  • 3
    Přidej žlutou papriku a feferonku. Restuj asi 3–4 minuty, dokud paprika lehce nezměkne, ale stále si zachová křupavost.
  • 4
    Vsyp uvařené fazole, přidej kurkumu, osol, opepři a dobře promíchej.
  • 5
    Na závěr zakápni citronovou šťávou a ještě jednou vše promíchej. Podávání – Směs servíruj s horkou jasmínovou rýží. 🔥 Tip: Pokud chceš ještě výraznější chuť, můžeš na závěr posypat pokrm trochou čerstvého koriandru nebo petrželky.

Dobrou chuť!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Vločková polévka

Fazolový guláš

Čočková sekaná

Cottage Cheese placičky

Bramboráky bez mouky

Slaná snídaňová omeleta s avokádem

Brokolicová polévka s ovesnými vločkami

Mňamka bez cukru s tvarohem

Nepečený FIT dezert

Bezlepkový kváskový koláč se švestkami

Brambory s rajčaty a cizrnou