SEBEÚCTA JAKO NEJLEPŠÍ DIETA
Krémové cizrnové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
Pokud miluješ exotické chutě a krémovou konzistenci, tohle cizrnové kari si zamiluješ! Jemná cizrna se vaří v lahodné omáčce z kokosového mléka, rajčat, arašídového másla a aromatického koření. Česnek, zázvor a kari dodají jídlu hloubku chuti, zatímco hrst čerstvého špenátu a koriandr přidají svěžest. Stačí ho podávat s rýží a máš dokonalý, sytý a voňavý pokrm, který zahřeje a potěší každého!

Ingredience:
- 1 plechovka cizrny (nebo 200 g uvařené)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička kari koření
- 1 lžíce arašídového másla
- 2 rajčata (nakrájená) nebo 1/2 plechovky drcených rajčat
- 1 hrst čerstvého špenátu
- čerstvý koriandr na ozdobu
- 1 lžíce oleje na restování
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže k podávání
Postup:
- 1Na pánvi nebo v hrnci rozehřej olej a osmaž cibuli dozlatova. Přidej česnek, zázvor a kari koření a restuj 1 minutu, než se rozvoní.
- 2Přidej nakrájená rajčata a restuj 2–3 minuty, dokud lehce nezměknou. Vmíchej arašídové máslo a kokosové mléko, dobře promíchej a nech 5 minut probublávat.
- 3Přidej cizrnu, promíchej a vař dalších 10 minut na mírném plameni. Ke konci vmíchej čerstvý špenát a nechej ho lehce zavadnout.
- 4Kari podávej s rýží a ozdob čerstvým koriandrem.
- 5Tip:Pokud chceš kari ještě krémovější, můžeš ho lehce rozmixovat tyčovým mixérem nebo přidat lžíci kokosového krému navíc. Dobrou chuť!
Dobrou chuť!

Do této členské sekce nemáte přístup
Vločková polévka

Do této členské sekce nemáte přístup
Fazolový guláš

Do této členské sekce nemáte přístup
Čočková sekaná

Do této členské sekce nemáte přístup
Cottage Cheese placičky

Do této členské sekce nemáte přístup
Bramboráky bez mouky

Do této členské sekce nemáte přístup
Slaná snídaňová omeleta s avokádem

Do této členské sekce nemáte přístup
Mňamka bez cukru s tvarohem

Do této členské sekce nemáte přístup