SEBEÚCTA JAKO NEJLEPŠÍ DIETA

Krémové cizrnové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem

Pokud miluješ exotické chutě a krémovou konzistenci, tohle cizrnové kari si zamiluješ! Jemná cizrna se vaří v lahodné omáčce z kokosového mléka, rajčat, arašídového másla a aromatického koření. Česnek, zázvor a kari dodají jídlu hloubku chuti, zatímco hrst čerstvého špenátu a koriandr přidají svěžest. Stačí ho podávat s rýží a máš dokonalý, sytý a voňavý pokrm, který zahřeje a potěší každého!

Ingredience:

  • 1 plechovka cizrny (nebo 200 g uvařené)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 2 rajčata (nakrájená) nebo 1/2 plechovky drcených rajčat
  • 1 hrst čerstvého špenátu
  • čerstvý koriandr na ozdobu
  • 1 lžíce oleje na restování
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže k podávání

Postup:

  • 1
    Na pánvi nebo v hrnci rozehřej olej a osmaž cibuli dozlatova. Přidej česnek, zázvor a kari koření a restuj 1 minutu, než se rozvoní.
  • 2
    Přidej nakrájená rajčata a restuj 2–3 minuty, dokud lehce nezměknou. Vmíchej arašídové máslo a kokosové mléko, dobře promíchej a nech 5 minut probublávat.
  • 3
    Přidej cizrnu, promíchej a vař dalších 10 minut na mírném plameni. Ke konci vmíchej čerstvý špenát a nechej ho lehce zavadnout.
  • 4
    Kari podávej s rýží a ozdob čerstvým koriandrem.
  • 5
    Tip:
    Pokud chceš kari ještě krémovější, můžeš ho lehce rozmixovat tyčovým mixérem nebo přidat lžíci kokosového krému navíc. Dobrou chuť!

Dobrou chuť!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Vločková polévka

Fazolový guláš

Čočková sekaná

Cottage Cheese placičky

Bramboráky bez mouky

Slaná snídaňová omeleta s avokádem

Mňamka bez cukru s tvarohem