SEBEÚCTA JAKO NEJLEPŠÍ DIETA

Křupavé placičky z červené čočky a hrachu

Hledáš zdravý a jednoduchý recept plný bílkovin? Tyto placičky z červené čočky a hrášku jsou perfektní volbou! Jsou jemně křupavé zvenku, měkké uvnitř a plné lahodných chutí díky česneku, kurkumě a lněným semínkům. Navíc jsou bez mouky a vajec, takže skvělé i pro vegany! Stačí rozmixovat suroviny, vytvořit placičky a opéct je na pánvi – snadné, rychlé a neodolatelně dobré!

Ingredience:

  • 1 hrnek surové červené čočky
  • ½ hrnku suchého hrášku (namočeného přes noc)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce lněných semínek
  • ½ lžičky soli
  • voda dle potřeby

Postup:

  • 1
    Červenou čočku propláchni. Hrách sceď po namáčení a propláchni. Lněná semínka můžeš lehce podrtit pro lepší konzistenci.
  • 2
    Do mixéru nebo mísy vlož čočku, hrách, česnek, kurkumu, lněná semínka a sůl. Přidej trochu vody (cca 2–3 lžíce) a rozmixuj tyčovým mixérem do hladké pasty. Pokud je směs příliš hustá, přidej ještě trochu vody.
  • 3
    Na pečicí papír na pánvičce pokládej lžící malé hromádky a rozetři do tvaru placiček.
  • 4
    Opékej na středním plameni nasucho nebo s kapkou oleje, asi 3–4 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou a nebudou pevné.
  • 5
    Placičky podávej teplé s dipem, zeleninovým salátem nebo jen tak jako zdravou svačinku.
  • 6
    Tip:
    Můžeš přidat i oblíbené bylinky, například koriandr nebo petrželku, pro ještě intenzivnější chuť!

Dobrou chuť!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Vločková polévka

Fazolový guláš

Čočková sekaná

Cottage Cheese placičky

Bramboráky bez mouky

Slaná snídaňová omeleta s avokádem

Mňamka bez cukru s tvarohem