SEBEÚCTA JAKO NEJLEPŠÍ DIETA

Rýžový wrap plněný cizrnou, hráškem a zázvorem.

Ale aby to drželo a fajn se to dělalo, tak to dotuníme a uděláme z toho - Rýžové wrapy s cizrnovo-hráškovou kaší! 
Lehká a výživná varianta, která tě příjemně zasytí, ale zároveň nebude zatěžovat tvé trávení.
Perfektní jídlo na cesty nebo když chceš něco rychlého a zdravého! Bojíš se nadýmání? Přidej zázvor!!!

Ingredience:

  • 50 g cizrny (předem namočené a uvařené)
  • 50 g hrášku (může bý i zmrazený) 
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (jemně nastrouhaného)
  • 1 feferonka (jemně nasekaná, podle chuti)
  • Pláty rýžového papíru

  • 1 lžička olivového oleje

  • Šťáva z 1/4 citronu

  • Sůl podle chuti

Postup:

  • 1
    Připrav si směs - na pánvi rozehřej olivový olej, přidej nastrouhaný zázvor a restuj 30 sekund. Přidej část papriky, feferonku dle chuti a restuj 3 minuty. Přidej cizrnu, hrášek, kurkumu, sůl a krátce prohřej.
  • 2
    Zakápni citronovou šťávou, přelej do misky a rozmixuj na hladkou kaši s olivovým olejem, solí a pepřem.
  • 3
    Pokud je příliš hustá, přidej trochu vody.
  • 4
    Rýžový papír namoč na pár sekund do vlažné vody, aby změkl. Polož ho na čistou plochu a doprostřed rozetři vrstvu kaše. Přidej papriku na jemné plátky, Zabal jako burrito – přehni boky dovnitř a poté sroluj odspodu nahoru.
  • 5
    Můžeš nechat wrap celý nebo ho rozpůlit. Skvělý je teplý i studený. 🔥 Tip: Pokud chceš extra křupavost, můžeš wrapy lehce opéct na suché pánvi.

Dobrou chuť!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Vločková polévka

Fazolový guláš

Čočková sekaná

Cottage Cheese placičky

Bramboráky bez mouky

Slaná snídaňová omeleta s avokádem

Brokolicová polévka s ovesnými vločkami

Mňamka bez cukru s tvarohem

Nepečený FIT dezert

Bezlepkový kváskový koláč se švestkami

Brambory s rajčaty a cizrnou