SEBEÚCTA JAKO NEJLEPŠÍ DIETA

Zelňačka

Miluju nejvíc, protože úplně stejně jako vločková polévka, je tato za mě naprostý TOP. Zasytí a přitom je to "jen" zelí. A proč je slovo "jen" v uvozovkách? Protože zelí je další přírodní a kulinářský zázrak, před kterým se doslova klaním. A to myslím opravdu vážně!!! Tělo zelí miluje!!! A naše střeva o to víc! Jen do toho! Zelňačku bych doporučila jednou nejméně jednou týdně naprosto pravidelně! 🙂

Ingredience:

  • bílé hlávkové zelí nakrájené na proužky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 středně velká mrkev, nastrouhaná
  • 1 středně velký celer, nastrouhaný
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • dle chuti smetanu (ale vůůůbec nemusí být)
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka)

Postup:

  • 1
    Příprava zeleniny
    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, mrkev a celer nastrouháme a vše osmahneme na olivovém oleji.
  • 2
    Vaření
    Přilijeme zeleninový vývar, přidáme zelí, bylinky a přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a necháme vařit cca 10 minut.
  • 3
    Dochucení a podávání
    Zelí a vše ostatní rozmixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. A pokud máte chuť, můžete přidat i smetanu. Polévku podáváme horkou, ozdobenou čerstvými bylinkami podle chuti.

Dobrou chuť!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Vločková polévka

Fazolový guláš

Čočková sekaná

Cottage Cheese placičky

Bramboráky bez mouky

Slaná snídaňová omeleta s avokádem

Brokolicová polévka s ovesnými vločkami

Mňamka bez cukru s tvarohem

Nepečený FIT dezert

Bezlepkový kváskový koláč se švestkami

Brambory s rajčaty a cizrnou